Lindvallsbegravningsbyra.se
Begravningsblommor

Begravningsblommor

Begravningsblommor

Blommor vid en begravningsceremoni har en stor betydelse om man vill skapa en varm och fin känsla på ceremonin, vilket kan göra stor skillnad för upplevelsen av ett sista farväl. Blommor bidrar till en vacker, värdig och personlig minnesbild på begravningen, av en sörjd och saknad person för de anhöriga. Att dekorera med blommor på en begravning är inget som man måste göra men många gör det ändå för att skapa en vacker och fin stämning på en begravning. 

Kistdekoration

Det är vanligt att de anhöriga ordnar en större blomsterarrangemang och placerar den på kistan eller direkt anslutning till urnan vid en begravningsceremoni. För de personer som inte kan närvara och gäster på begravningen som vill visa sitt deltagande är det vanligt att man skickar bomsterdekorationer och buketter eller tar med sig till begravningen. 

Handblomma

Handblomma eller handbukett består oftast av en eller ett par enkla blommor, det är de som läggs på kistan under ceremonin som en sista hälsning. Det är vanligt med en ros med en grön kvist som handblomma av gammal tradition, men man kan välja vilken blomma som helst. Det finns inga regler kring handblommor vid begravningar. Det blir allt vanligare att man väljer en blomma som man själv tycker är fin.

Tänk på…

  • att beställa begravningsdekorationer i god tid innan begravningen, särskilt för större urn- och kistdekorationer behöver floristen god tid på sig att planera och utföra arbetet.
  • att det alltid blir mer personligt om man väljer blommor som du själv tycker passar bäst eller väljer blommor som den avlidne tyckte om, här finns det inga rätt eller fel. 
  • att handbukett eller handblomma har man vid en så kallad defilering, då de som deltar på begravningen får chans att gå fram till kistan, urnan eller graven och lägga blomman på kistan/urnan/graven för att ta ett sista farväl.